TRAININGSSCHEMA 2023-2024

DIOS Nieuws

Beste leden, ouders, trainers en coaches,

Zoals jullie waarschijnlijk al weten, is de Ballonhal aan vervanging toe en heeft DIOS de ambitie om een vaste sporthal te bouwen. Hoewel we nog niet weten wanneer deze hal gereed zal zijn, is het wel zeker dat de Ballonhal niet meer beschikbaar zal zijn. Dit betekent dat we komend zaalseizoen gebruik moeten maken van externe locaties voor trainingen en wedstrijden.

De informatie over de locaties, tijden en veranderingen zijn nu beschikbaar in het bijgevoegde trainingsschema. Het schema bestaat uit een veldschema en een zaalschema. Het veldschema begint op maandag 22 augustus en zal zoals gewoonlijk plaatsvinden op de buitenvelden van DIOS. Het zaalschema begint vanaf 1 oktober. In het zaalschema zijn enkele wijzigingen ten opzichte van voorgaande jaren. Hieronder geven we graag meer toelichting op deze wijzigingen.

Locaties

Dit jaar zullen we gebruikmaken van vijf locaties: DIOS, de Hoornbloem, het Lint, het Grotius en de Postkogekohal. Dit was nodig om een gebalanceerd trainingsschema op te kunnen stellen. In het schema staat per locatie aanvullende informatie. De trainers worden op de hoogte gebracht van de praktische zaken.

Buitentrainingen

Het is voor DIOS niet haalbaar om voor alle teams twee binnen trainingen per week te organiseren. Daarom is besloten dit alleen mogelijk te maken voor de A-jeugd en senioren. Dit betekent dat de F-jeugd t/m de B-jeugd dit jaar tijdens het zaalseizoen één keer per week binnen traint en één keer per week buiten traint. De buitentrainingen zijn aangegeven met een * in het schema. De buitentrainingen gaan door in overleg met de trainers en zolang de weersomstandigheden dit toelaten.

De trainingen voor het komende seizoen starten in de week van maandag 21 augustus.

Wedstrijden

Dit jaar zullen alle zaalwedstrijden plaatsvinden in de Hoornbloem. Vanwege beperkte beschikbare ruimte op zaterdag zijn sommige jeugdwedstrijden verplaatst naar zondag. De verdeling is zo gemaakt dat de F-jeugd op zaterdagochtend speelt, de seniorenteams afwisselend op zaterdagavond en de overige teams op zondag. Dit betekent dat er soms lange zondagen zullen zijn, waarbij het niet ongebruikelijk is dat je nog om 17:00 uur een wedstrijd moet spelen.

We begrijpen dat deze veranderingen enige flexibiliteit van jullie vragen en we willen jullie alvast bedanken hiervoor. Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via tw@diosdenhoorn.nl.

Met sportieve groet,

Franka van Leeuwen, Monique Alsemgeest, Ruud Mous – C/D/E/F-Jeugd
Rick Lobker, Bart Dessens – B-Jeugd
Esmee van Breugel – A-jeugd
Marcel Luijs  – Senioren

Technische Werkgroep

Trainingsschema-DIOS-2023-2024