Vertrouwenspersoon

Handballen is een leuke en gezonde sport en het is belangrijk dat dit in een veilige omgeving gebeurt waar iedereen zichzelf kan zijn. Bij DIOS streven we naar een veilige sportomgeving voor iedereen en we vragen iedereen om hieraan mee te werken. Pesten, bedreiging, discriminatie en seksuele intimidatie zijn voorbeelden van ongewenst gedrag dat we willen voorkomen.

Om een veilige omgeving te creëren, werken we samen met vertrouwenscontactpersonen (VCP’s). De VCP’s stimuleren het creëren van een veilige sportomgeving en bieden hulp, ondersteuning en advies in geval van ongewenst gedrag. Iedereen binnen DIOS, leden, trainers, coaches, ouders, begeleiders, scheidsrechters, bestuursleden en vrijwilligers, kan bij de VCP’s terecht.

Onze VCP’s zijn Wesley van Doorn en Zilla Huijsman. Om de vertrouwenspersoon in te schakelen, neem je contact op via telefoon of e-mail. Wesley is bereikbaar op 06-24884318 en Zilla op 06-38443417 of stuur een mail naar vcp@diosdenhoorn.nl. We zullen zo snel mogelijk een afspraak maken. Tijdens de afspraak zullen we luisteren naar je verhaal en samen een oplossing zoeken. De informatie die je deelt zal niet worden gedeeld met anderen zonder jouw toestemming en zonder dat je hiervan op de hoogte bent. De VCP is niet betrokken bij procedures, maar geeft advies en verwijst door indien nodig.

Wesley van Doorn

Samen met Zilla ben ik een van de vertrouwenspersonen van onze vereniging DIOS. Ik ben lid van de vereniging sinds de C-jeugd en heb in diverse commissies gezeten. Je kunt me wellicht herkennen als kampleider van ons jaarlijkse DIOS kamp. Verder speel ik zelf in de herenselectie en ben vaak te zien op de vereniging. Ik heb toegepaste psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en woon momenteel in Delft. Tijdens mijn lidmaatschap bij de vereniging heb ik altijd geprofiteerd van een veilige sportomgeving, en samen met Zilla wil ik nu mijn steentje bijdragen als vertrouwenspersoon. Zilla en ik staan altijd open om dingen te bespreken, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Zilla Huijsman

Samen met Wesley ben ik een van de vertrouwenspersonen van onze vereniging DIOS. Toen ik 5 jaar oud was, begon ik met handballen bij DIOS en sindsdien ben ik op vele manieren betrokken bij de vereniging. Hoewel ik zelf niet meer handbal, ben ik actief binnen DIOS als coach van dames 2, lid van de seniorencommissie en organisator van het DIOS zomerkamp. Daarnaast heb ik pedagogiek gestudeerd en ben ik docent in het voorgezet speciaal onderwijs in Schiedam. Toen het bestuur mij benaderde met de vraag of ik de rol van vertrouwenspersoon wilde vervullen, heb ik geen moment geaarzeld. We dragen allemaal bij aan de veiligheid, plezier en gezelligheid binnen DIOS en ik ben blij dat ik hieraan mijn steentje kan bijdragen.