Tien minuten na de rust fataal voor DIOS

DIOSNieuws

Den Haag – In de slotfase van de eerste helft leek er voor de handballers van DIOS een gunstig resultaat in te zitten tegen kampioen WHC/Hercules. Een slordige fase na de rust bezorgde de Hoornse club echter alsnog een tegenvallende 24-17 nederlaag.

In het eerste half uur boog het team van interim-coach Wesley Stet na een zwak begin een 6-1 achterstand om naar 10-9 bij de rust.

Stet daarover: ,,Dat was een sterke periode. Het is dan zonde, dat we het binnen tien minuten na de rust weggeven. Slordige passes en zwak schieten deden ons de das om.”

Het combinatieteam WHC/Hercules, vorige week kampioen geworden, had in de tweede helft vervolgens weinig problemen om DIOS via 18-12 en 23-15 naar de ruime 24-17 nederlaag te spelen.

Bij DIOS was Timo Blom met zes doelpunten én slimme passjes uitblinker. Ook Michiel Keijzer was vanaf de cirkel met vier treffers succesvol.

Robin Huisman (3), David de Witt (2), Ricardo Zeestraten en Frank Snelder zorgden voor de rest van de productie. Aanjager Frank Koole ontbrak vanwege verblijf in het buitenland.

Bij het Haagse kampioensteam, dat volgend seizoen uitkomt in de eredivisie, blonken vooral Lars Vogelaar (4x raak), Boy Koreneef (4) en Erwin Roeleveld (3) uit.

Doelman Stefan Stapper eiste, zoals zo vaak dit seizoen, een hoofdrol op met veel beslissende reddingen. Coach Zsigmond Makay kon ook zijn jeugdige wisselspelers Baak, Schimmel en Vogelaar volop speeltijd geven.