Gouden fluit voor Jan Duijndam

DIOSNieuws

Gouden fluit voor Jan Duijndam

Den Hoorn – Hoogtepunt bij DIOS was zaterdagavond de huldiging van voormalig eredivisie- en internationaal scheidsrechter Jan Duijndam.

Hij ontving uit handen van bondsofficial Carla van Dijk de gouden fluit voor veertig jaar scheidsrechter. Een onderscheiding waar hij even op heeft moeten wachten, omdat bij de centralisering van de afdelingen de administratie niet actueel was.

Duijndam trots: ,,Het heeft even geduurd, maar een mooie beloning voor alle vrije tijd die ik er in heb gestopt. Ik ben er zeer vereerd mee.”

Voor de handballers van DIOS kan er niet snel genoeg een einde komen aan de reguliere competitie. Ongeïnspireerd verloor de Hoornse club met 25-38 van Team Aalsmeer, dat bestaat uit geroutineerde ex-vedetten van het eerste team.

DIOS kan zich voorbereiden op de nacompetitie, waarin het met de drie andere periodekampioenen en de twee laatste teams uit de eredivisie strijdt om promotie naar het hoogste landelijke niveau.

Verder stond de wedstrijd in het teken van het afscheid van twee spelers. Schutter Robin Huisman en hoekspeler Wouter van den Ende zetten er aan het einde van het seizoen een punt achter.

Het duel met Aalsmeer werd gecoacht door Marcel Luijs, omdat Wesley Stet donderdag was geopereerd aan een afgescheurde kruisband. De geblesseerde aanvoerder was al interim-coach na het vertrek van Jules van der Donk.

In de eerste tien minuten kon de thuisclub nog bijblijven, maar daarna verdween de spirit uit  het team. Niemand haalde zijn normale niveau, waardoor de ruime nederlaag snel was verklaard.

AD SPORT/PETER LOTMAN