Uitslag schoolhandbaltoernooi

DIOSNieuws

Op 13 november hebben we voor de groepen 5/6 van de scholen in Den Hoorn, het Hoornse schoolhandbaltoernooi georganiseerd.

Er waren medailles voor de eerste drie eerste plaatsen en voor plaats een ook een beker. 10 teams gingen de strijd aan in 2 poultjes, eerst om de plaats 1 t/m 5 in de poule om het daarna op te nemen tegen de andere poule plaats 1 t/m 5.Het eerste fluitsignaal was om half 2 en het laatste om kwart voor 5. Op het toernooi waren 4 scheidsrechters aanwezig om de wedstrijden in goede banen te leiden. Ook hadden zij de taak om te beoordelen welk team het sportiefst speelde. Elke wedstrijd deelden zij punten uit aan de teams die zij floten. Het team met de meeste punten kon de sportiviteitsprijs winnen. Tijdens het toernooi konden de teams limonade en snoepjes op halen.

Om 5 uur was de prijsuitreiking, op plaats 1: de handbalgirls, op plaats 2: de skeletons, op plaats 3: de kanjers. De sportiviteitsprijs ging uiteindelijk naar de Maria 5D meiden, helaas waren zij niet meer aanwezig om de beker in ontvangst te nemen, die is later in de week op school uitgereikt. Om 5 uur konden de teams nog een zakje chips ophalen en hopelijk tevreden naar huis gaan.

Op 20 november waren de groepen 7/8 aan de beurt om te gaan strijden om de eerste 3 plaatsen. Deze middag hadden er 13 teams ingeschreven.

We begonnen deze middag om half 2 en het laatste fluitsignaal was om 5 uur. Ieder team speelde 5 wedstrijden en daar kwamen de volgende winnaars uit. Op plaats 1: Team Dani, op plaats 2: Boys 7C en op plaats 3: de powergirls.

De scheidsrechters hadden ook deze middag alles onder controle en gaven weer de sportiviteitscijfer aan de teams en daar werden de supertijgers de winnaar van. Nadat de limonade en snoepjes op waren en de chips mee voor onderweg gingen ook deze teams weer naar huis.

Wij willen iedereen bedanken die deze middagen tot een succes hebben gemaakt.

Tot volgend jaar.

Het schoolhandbaltoernooiteam