Gehavend Oliveo geen partij voor ontketend DIOS

DIOSNieuws

Het leek zo’n mooi affiche: de derby met al die rivaliteit tussen DIOS Den Hoorn en Oliveo Pijnacker. Het werd echter een eenvoudige 27-14 overwinning voor DIOS, dat op alle fronten de betere ploeg was.

Er waren de nodige excuses voor het gehavende team van Oliveo. Een aantal spelers ontbrak al vanwege blessures en tijdens de wedstrijd kwamen daar kwetsuren bij voor twee basisspelers. Binnen vijf minuten moest topschutter Dennis van Bemmelen naar de kant met enkelletsel. Vlak voor de rust verdween Roel de Jong naar de kant met hamstringklachten.

In de tweede helft verscheen tweede doelman Leroy Smit als veldspeler binnen de lijnen. Al die narigheid was te veel voor de ploeg van aanvoerder Emiel van de Coevering. “Dat kunnen wij niet opvangen. Aan het einde van de partij konden wij niet meer wisselen. We zaten er doorheen.”

Niet spannend

Direct in het begin werd al duidelijk dat het geen spannend middagje zou worden. Het team van het technisch duo Wesley Stet/Frank Snelder dicteerde de partij en liep binnen twintig minuten weg naar 11-3. Een hoofdrol daarbij speelde opnieuw de altijd onvoorspelbare Frank Koole, die dit keer goed was voor elf doelpunten. Alle strafworpen benutte hij en elke bal toverde hij subtiel om in een fraai doelpunt. Ook doelman Barry Duijndam kreeg herhaaldelijk de handen op elkaar met zijn geweldige reddingen. Zijn vorm brak de schutters van Oliveo op. Een andere uitblinker aan Hoornse zijde was Bart Dessens, die niet alleen zesmaal scoorde, maar ook verdedigend bergen werk verzette.

Belangrijk

Met spelverdeler Roy Stet was het na de rust (14-6) vervolgens een koud kunstje voor de thuisclub om via 20-10 en 25-12 de ruime overwinning binnen te halen. Stet, die steeds belangrijker voor het team wordt: “Aanvallend vond ik ons nog te slordig. We hadden veel meer kunnen scoren. Maar verdedigend hadden we de zaken goed voor elkaar.”

Doelpunten DIOS: Frank Koole (11), Bart Dessens (6), Roy Stet (3), Timo Blom (3), Mark van Vliet (2), Michiel Keijzer en Leon den Os.

Doelpunten Oliveo: Mike van Bemmelen (4), Nando Leijenhorst (2), Emiel van de Coevering (2), Dennis van Bemmelen (2), Dylan Lorist, Roel de Jong, Luuk de Visser en Luuk Haye.