Timo Blom jaagt met dios op periodetitel

DIOSNieuws

Timo Blom jaagt met dios op periodetitel

TEGENSLAGEN OVERWONNEN

Den Hoorn – Timo Blom is een talentrijke handballer bij DIOS in Den Hoorn. Ondanks zijn ziekte heeft hij knap een basisplaats veroverd in de hoofdmacht. ,,Het is nu onder controle, al heb ik soms weinig energie.”

De 18-jarige Blom lijdt aan de ziekte van Crohn, een infectieziekte in het maag/darmkanaal. Daardoor was het niet altijd makkelijk voor hem intensief te trainen. ,,Deze chronische aandoening heeft indirect veel invloed op mijn sportcarrière”, legt Blom uit. Om er vervolgens direct aan toe te voegen: ,,Maar ik wil er niet zielig over doen. Het moet niet het hoofdthema worden van het verhaal. Het is nu redelijk onder controle. Ik kan er mee leven. Alleen mijn conditie is niet zo goed. Soms heb ik weinig energie. Ik kan maar twee á drie keer per week trainen en dan nog niet eens voluit.”

09-09-2018: Handbal: DIOS – EHC: #14 DIOS

Toch had Timo Blom van jongs af aan de droom om voor een topclub te gaan handballen. Daarvoor legde hij een opvallend traject af. ,,Ik ben begonnen bij Westlandia. In de C-jeugd ben ik naar Quintus gegaan totdat die geen B-jeugd meer hadden en de leeftijdscategorieën veranderden. Ik kon toen naar de A-jeugd, maar heb voor het spelritme en mijn verdere ontwikkeling gekozen om één jaar naar Snelwiek/Haro in Rotterdam te gaan. Dat was in goed overleg met Quintus, waar ik één keer per week meetrainde. Na een jaar ben ik teruggekeerd bij Quintus en ik heb daar twee seizoenen in de A-jeugd gespeeld.”

OVERSTAP

Om rekening te kunnen houden met zijn trainingsmogelijkheden maakte Blom vervolgens de overstap naar DIOS. ,,Doordat ik minder kan trainen, moest ik die wel keuze maken. DIOS voldoet goed aan mijn trainingswensen in combinatie met handbal op behoorlijk niveau in de eerste divisie. Ik heb het er erg naar mijn zin. Leuke groep en gezellige vereniging. Ik heb altijd voor een topclub willen handballen en sta daar nog steeds voor open. De kans dat een club op een hoger niveau aan mijn trainingswensen kan voldoen, acht ik echter heel klein.”

Blom, die de HBO lerarenopleiding Nederlands volgt, beschikt over een aantal opvallende handbalkwaliteiten. Sterk schot, snelle passeerbeweging en goed inzicht om zijn ploeggenoten aan te spelen. Toch ziet de zelfkritische opbouwspeler ook verbeterpunten. De in Naaldwijk geboren Blom: ,,Ik wil vooral mijn schotefficiency verbeteren. Het schotpercentage wil ik hoger hebben. Dat moet ik bereiken door de kansen beter af te maken en niet te snel te schieten. Daar werk ik op dit moment hard aan.”

PERIODETITEL

Voor DIOS geldt dit seizoen opnieuw het behalen van een periodetitel als doelstelling. Onder de nieuwe trainer/coach Jules van der Donk wil de club uit Den Hoorn via de nacompetitie toch weer een gooi wagen naar een plaats in de eredivisie. Blom: ,,We hebben daar zeker de kwaliteiten voor. In deze fase van de competitie zijn we met onze nieuwe trainer nog een beetje zoekende naar een constante wedstrijdvorm. We spelen nog te wisselvallig. Maar met de aanpak van de trainer moet het gaan lukken. Zijn enthousiasme heeft een positieve invloed op het team.”

AD SPORT/PETER LOTMAN