Perfecte wedstrijdmentaliteit DIOS

DIOSNieuws

Perfecte wedstrijdmentaliteit DIOS

Den Hoorn – De handballers van DIOS blijven door de 45-28 overwinning op Atomium ‘61 medekoploper van de eerste divisie. Het team van coach Jules van der Donk had geen problemen met de laag geklasseerde Rotterdammers.

Al vrij snel pakte de thuisclub een voorsprong van vijf doelpunten bij 13-8 en 15-10. De 25-13 ruststand zei alles over de scoringsdrift van DIOS én het zwakke verdedigen van Atomium.

Na het wisselen zette het eenzijdige spelbeeld zich voort. Met snelle tegenaanvallen overspeelde DIOS via 36-18 en 38-24 de tegenstander. In de slotfase miste de thuisclub nog een handvol kansen, omdat de uitvoering stierf in schoonheid.

Uitblinker aan Hoornse zijde was Ricardo Zeestraten met negen doelpunten uit even zoveel schotpogingen. Een perfecte honderd procent score dus voor de linkshandige hoekspeler, die ook vanuit de break herhaaldelijk op volle snelheid raak schoot.

Ook Frank Koole was weer als vanouds in vorm. Met negen treffers, waarvan de een nog mooier dan de ander, stal hij de show. Het onbenut laten van twee strafworpen door het te mooi te willen doen, werd hem wel vergeven.

OP SCHOT

Bart Dessens (7), Michiel Keijzer (6), Frank Snelder (6) en Wesley Stet (5) waren eveneens op schot. Roy Stet, Robin Huisman en Timo Blom completeerden de doelpuntenproductie. Doelman Luc Monteny verrichtte een serie beslissende stops en speelde een aantal malen de break perfect aan.

De collectief sterke prestatie van DIOS was vooral opvallend, omdat het team de avond tevoren het jaarlijkse uitje had gevierd om de boete-pot op te maken. Het verhinderde de thuisclub niet om met een optimale wedstrijdmentaliteit  de volle winst in Den Hoorn te houden.

De tevreden coach Jules van der Donk: ,,Alleen 28 is wat veel tegen gelet op het belang van het doelsaldo. Maar de 45 is prima. Een beetje slordig tegen het einde, maar de instelling was prima.”

Bij Atomium waren Nevin van der Vliet (8x raak), Rowan de Bruin (5), Rory Romijn (4) en Rico van de Wijngaard (4) de opvallendste spelers.

De arbiters Erik Schootemeijer en Frank Verbruggen floten een prima wedstrijd. Het was een lastig duel door de vele wisselende spelmomenten en de hectische situaties. Zij losten dat geroutineerd en met gezag op.

AD SPORT/PETER LOTMAN