Slordig begin kost DIOS de kop

DIOSNieuws

SLORDIG BEGIN KOST DIOS DE KOP

Den Hoorn – Bijna maakten de handballers van DIOS de slechte eerste helft nog goed. De 13-18 achterstand bij de rust werkten zij weg tot 29-29, maar in de slotminuut pakte Havas toch met 29-30 de volle winst.

Het team van coach Jules van der Donk had de nipte nederlaag aan zichzelf te wijten. Het begin van het boeiende kijkspel was veel te mat van de thuisclub. Ondanks goed keeperswerk van Luc Monteny kwam Havas op 1-5 en 3-6 door sterk spel van Mark Portengen (totaal elf doelpunten) en de altijd gevaarlijke routinier Theo van den Berg.

Bij DIOS kon alleen de uitblinkende Timo Blom (8x raak) indruk  maken. Verder miste de ploeg uit Den Hoorn te veel kansen. Na het wisselsignaal van de prima leidende scheidsrechters Borregana/ Broekhuizen kwamen de gasten op 16-19 en leek het een kansloze middag te worden voor DIOS.

RODE KAART

Coach Van der Donk miste aanvoerder Wesley Stet en zag ook schutter Frank Snelder naar de kant gaan met een opspelende oude blessure.

In de slotseconden voor de rust schoot spelmaker Frank Koole uit een vrije worp de bal onbedoeld in het gezicht van een tegenstander in het ‘muurtje’ en kreeg daarvoor de rode kaart.

Koole eerlijk: Je kunt hem geven, maar het was wel zo dat die speler opsprong. En hij kreeg de bal niet echt in zijn gezicht. Hij maakte veel theater, maar dat begrijp ik wel. Zou ik ook doen. Ik had die al nooit zo moeten schieten, denk ik dan achteraf.

Ondanks al dat tumult kwam DIOS terug tot 26-27 en 27-28 door Timo Blom en was het wachten op de gelijkmaker.

Die kwam er een halve minuut voor tijd door Wesley van Doorn. Mark Portengen benutte opnieuw een strafworp koelbloedig en ontnam daarmee de jarige Blom zijn cadeautje.

Doelpunten DIOS: Timo Blom (8), Mark van Vliet (6), Frank Snelder (4), Frank Koole (4), Bart Dessens (4), Ricardo Zeestraten, Robin Huisman en Wesley van Doorn.

Bij Havas waren Mark Portengen (11), Mick van Beusekom (5) en Theo van den Berg (4) de beste schutters.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (***) : Het was niet echt goed handbal, maar het spektakel en het bizarre scoreverloop maakten veel goed. Het bleef tot het einde een boeiend kijkspel.

Scheidsrechters (***) : Sonja Borregana en Gideon Broekhuizen floten een prima wedstrijd. Het was een lastig duel door alle hectiek en de snel wisselende acties. Zij hielden echter goed de controle. Pech hadden ze met de rode kaart voor Koole. Daar ging na afloop de discussie nog lang over door. Het was ook een situatie die voor tweeërlei uitleg vatbaar was.

Beste spelers : Bij DIOS was de jeugdige (én jarige, hij werd 19) Timo Blom de uitblinker. Goede afronding, slim afspelen naar zijn vrijstaande teamgenoten en veel inzet.

Bij Havas was Mark Portengen uitstekend op dreef. Trefzeker vanuit de hoek en koelbloedig bij de strafworpen. Voelt zich duidelijk in zijn element in het team van pa Portengen. Ook blijft het altijd genieten van de slimme en behendige Theo van den Berg. Nog steeds onmisbaar voor de ploeg.