Extra dimensie voor coach koster bij regioderby tussen DIOS en Arbo

DIOSNieuws

Extra dimensie voor coach koster bij regioderby tussen dios en arbo

Den Hoorn – Trainer/coach Arjan Koster keert zondag met de handballers van Arbo Rotterdam terug in zijn vertrouwde Ballonhal in Den Hoorn. Vier seizoenen was hij oefenmeester van DIOS en beide clubs treffen elkaar in de derde competitieronde. Een extra dimensie voor een beladen duel.

Koster heeft het naar zijn zin bij Arbo, maar denkt met plezier terug aan zijn tijd bij DIOS. ,,Het waren vier mooie jaren. Hard gewerkt en veel gelachen. Daarom is het extra leuk om tegen mijn oude club te spelen. Ik ben nu bezig met een groep jonge gasten. Ik kan rustig bouwen, want er is geen druk voor dit seizoen. Proberen elke week stapjes te maken en de talenten beter te maken.”

PERIODETITELS

Met DIOS had Koster succesvolle jaren en behaalde regelmatig een periodetitel, maar de eredivisie bleek net een brug te ver. Arbo (voorheen Haro) degradeerde afgelopen seizoen juist uit de eredivisie en een aantal spelers vertrok naar andere clubs. ,,Jammer, maar zo gaat het nu eenmaal”, is Koster realistisch. ,,een nieuw team opbouwen is ook mooi om aan te werken.”

Het duel met DIOS is ook voor de Rotterdammer speciaal. ,,Maar extra druk voel ik niet zo. Het is gewoon één van de vele wedstrijden. Ik speel zelf niet, dus ik kan niet veel doen behalve ze optimaal voorbereiden. Die jongens moeten het binnen de lijnen doen. Het wordt een mooie pot met twee ploegen die willen handballen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN