DIOS zet meteen de toon in competitie-ouverture

DIOSNieuws

DIOS zet meteen de toon in competitie-ouverture

Den Hoorn – De handballers van DIOS hebben direct in hun openingswedstrijd laten zien, dat zij dit seizoen een serieuze gooi willen doen naar de titel in de eerste divisie. Met 30-18 klopte het team van coach Jules van der Donk overtuigend regionoot EHC Leidschendam.

Niet alleen de uitslag sprak boekdelen, maar ook het vertoonde spel was van een behoorlijk niveau. De aanvallende combinaties waren bij vlagen van een bijzondere schoonheid. Vooral de jeugdige Timo Blom maakte vanaf de linkeropbouw veel indruk met zijn acties. Ook in de snelle tegenaanval toonde hij over de nodige kwaliteiten te beschikken. Aan de cirkel moet de Hoornse ploeg dit seizoen Ruud de Jong missen vanwege een knieblessure. Michiel Keijzer liet zien een waardig vervanger te zijn. Hij was een voortdurend gevaar vanaf de eerste lijn.

Ongrijpbaar

Zoals altijd eiste ook de vaak ongrijpbare Frank Koole een hoofdrol op. Dit keer niet alleen vanwege zijn weergaloze effectballen, maar ook door zijn geraffineerde afspelen. De manier waarop hij hangend in de lucht met een draai de bal doortipte naar ploeggenot Blom was van grote klasse. Koole: ,,Daar geniet ik ook van, al maak ik het liefste zelf de doelpunten.” Ook de immer onvermoeibare Ricardo Zeestraten en Wesley Stet haalden een ruime voldoende.

Verdedigend bikkelde de thuisclub als vanouds. Met een uitblinkende Barry Duijndam in het doel kende DIOS een voortreffelijke opening van de eenzijdige partij. Een kwartier voor tijd kwam zijn stand-in Luc Monteny tussen de palen en ook hij onderscheidde zich met een serie fraaie stops. Coach Van der Donk: ,,Over die twee hoef ik me geen zorgen te maken. Ook de verdediging heeft het prima gedaan. Aanvallend moeten de vrije kansen nog beter benut worden.”

Verzachtend

DIOS kreeg minder weerstand dan verwacht. Als verzachtende omstandigheid kon EHC-coach Giovanni Voskuil aanvoeren dat hij een paar spelers miste. De altijd veel scorende Pim Hessing zat met een enkelblessure aan de kant. Aanwinst Lennard Eussen (ex Gemini) was nog op vakantie. Slechts Wessel de Rijk en Tim Lammers staken er bovenuit. Voskuil: ,,We hebben nog niet compleet kunnen trainen en ook de optimale fitheid is er nog niet. Over een paar wedstrijd draaien wij weer volop mee.”

Doelpunten DIOS: Frank Koole (7), Timo Blom (6), Bart Dessens (5), Ricardo Zeestraten (3), Michiel Keijzer (3), Robin Huisman (2), Mark van Vliet (2), Wesley Stet en Leon den Os.

Doelpunten EHC : Wessel de Rijk (6), Tim Lammers (3), Youri Verschut (3), Djimmy Nolet (2), Remco Hooijmans (2), Barry van den Bos en Hedi Boumnijel.

Scheidsrechters (****) : Carla van Dijk en Yvonne Wijtenburg floten opnieuw een ijzersterke wedstrijd. Veel gevoel voor de sfeer in zo’n regioderby. Niet kinderachtig. Super in het toepassen van de voordeelregel bij een scoringskans en daarna alsnog straffen. Zo zien we het graag. Door hun jarenlange ervaring op topniveau kunnen zij nog steeds probleemloos op lastige wedstrijden worden ingezet.

AD SPORT/PETER LOTMAN