DIOS vermaakt publiek

DIOSNieuws

Luc Monteny De Held Van De Ballonhal

In een spectaculair duel vol technische hoogstandjes wonnen de handballers van DIOS met 28-24 van titelkandidaat Olympia’89. Het team van coach Arjan Koster deelt de koppositie.

Het was voorafgaand aan de topper in de eerste divisie een nerveus gedoe rond de ploeg uit Den Hoorn. Het wachten was op eerste keeper Barry Duijndam, die vanuit zijn werk in Amsterdam op tijd naar de Ballonhal probeerde te komen. Hij kwam net na het eerste fluitsignaal binnen en coach Koster had inmiddels Luc Monteny tussen de palen gezet. De jonge doelman zou gewisseld worden zodra Duijndam binnen was. Maar Monteny mocht blijven staan, omdat hij een formidabele eerste helft keepte.

Het was het begin van een duel dat de toeschouwers van de eerste tot de laatste minuut boeide. DIOS startte furieus en binnen zes minuten was het 4-1. De gedreven spelende Robin Huisman (2x), uitblinker Frank Koole en Wesley Stet waren de trefzekere schutters. Vervolgens kreeg Frank Snelder het op zijn heupen en met vijf doelpunten bepaalde hij samen met de opnieuw weergaloze Koole de ruststand op 14-11. Een ongekende weelde tegen een ploeg die deze competitie pas twee keer gelijkspeelde. Maar de thuisclub maakte het nóg mooier voor de supporters. Opnieuw Frank Koole, met twee effectballen, waarop hij zo nadrukkelijk het patent heeft, schoot DIOS naar 17-13.

Op dat moment haperde de productie aan Hoornse zijde en maakte Olympia bij 17-16 en 19-18 de aansluitingstreffer. Coach Koster verrichtte een paar tactische omzettingen en de dreiging van de ploeg uit Oss was afgewend.

Robin Huisman, Wouter van den Ende en weer Koole, schoten hun team naar 24-19 met nog een kwartier op de klok. Olympia liet echter zien over de nodige handbalkwaliteiten te beschikken en het team van coach Paul Coenders maakte er bij 24-22 weer een wedstrijd van. In de laatste acht minuten onderscheidde Robin Huisman zich door twee keer te scoren.

Toen Léon den Os vanuit de hoek knap 27-22 binnenschoot, was de partij gespeeld. In de slotminuten kon DIOS overgaan tot het opvoeren van een show. Koole zag eerst nog een perfect vliegertje ten onrechte worden afgekeurd en scoorde vervolgens fraai achterwaarts zijn negende doelpunt. Het was het einde van een heerlijk schouwspel waarvoor de spelers van beide partijen een langdurige ovatie kregen van de enthousiaste supporters. En de jonge keeper Luc Monteny genoot zichtbaar van zijn moment of fame. „Lekker gekeept, maar het was wel echt een teamprestatie.”

Doelpunten DIOS: Frank Koole (9), Robin Huisman (8), Frank Snelder (7), Wouter van den Ende (2), Wesley Stet en Léon den Os.