Hoog Kijkplezier Kraker DIOS En Quintus

DIOSNieuws

Hoog kijkplezier bij kraker tussen DIOS en Quintus

Peter Lotman – Den Hoorn – De regiokraker tussen DIOS en opleidingsteam Quintus was er weer één om van te smullen. Niet wat de spanning betreft, want de Westlanders wonnen na een 10-16 ruststand met 24-27. Het kijkplezier kwam vooral door de bij vlagen fraaie combinaties en doelpunten.

De uitslag viel uiteindelijk nog mee voor DIOS. Quintus opende furieus en had na tien minuten al een 1-7 voorsprong. Wesley Roeleveld, Stan Zwinkels, Bob Kouwenhoven en Rens Reijgersberg onderscheidden zich in die periode. Ook Max van Zijderveld maakte indruk in de verdediging. De thuisclub kwam te traag op gang. Frank Snelder, terug van een blessure, en aanwinst Mark van Vliet (ex Quintus) scoorden wél regelmatig, maar de echte vechtersmentaliteit ontbrak nog. Dat brak het team van coach Arjan Koster op.

,,We begonnen te slap. Anders was het tot het einde spannend gebleven.”

Formidabele inzet

Het technische duo Marco de Bakker/ Jack van Lier van Quintus kon meer tevreden zijn over de formidabele inzet van hun spelers. Lars Hemmes keepte goed en ook tweede doelman Sven Stok (ex Saturnus) toonde zijn kwaliteiten door een strafworp van Frank Koole te stoppen. Bij 19-22, na 45 minuten, leek het nog even een echt duel te worden door doelpunten van Snelder, Koole en de prima spelende Léon den Os. Verder lieten de Heulenaren het niet komen en bepaalden met doelpunten van Roeleveld en Van Ravesteijn de eindstand op 24-27.

Hoofdmacht niet opgewassen tegen Hasselt
De hoofdmacht van Quintus was in de openingswedstrijd van de BENE-League in Hasselt niet opgewassen tegen Initia. Met 37-24 toonde de Belgische thuisclub aan, dat het technisch duo Curescu/Klepke nog veel werk heeft te verzetten. De ploeg haalde geen moment het hoge niveau uit de voorbereidingsperiode. Max de Maat was met vijf doelpunten de beste speler. Ook Rick van Ravesteijn was met vier treffers goed op schot.

Valse start Hellas

De mannen van Hellas maakten een valse start in de eredivisie tegen Houten. Zonder aanvoerder Loek van Bergen en Henegouwen kon het team van de nieuwe coach Hans van Dijk het niet bolwerken en verloor met 25-22. Vooral aanvallend bleven de Hagenaars beneden hun normale niveau.