Duwen, trekken én goed spel bij DIOS

DIOSNieuws

DUWEN, TREKKEN ÉN GOED SPEL BIJ DIOS

Door Peter Lotman – Den Hoorn – De regiokraker tussen de handballers van DIOS en EHC eindigde na een boeiende strijd in 30-28 voor de thuisclub uit Den Hoorn. Bij EHC was Pim Hessing met tien doelpunten de gevierde man. Frank Koole, ook tienmaal trefzeker, en Frank Snelder (acht) waren de topschutters bij DIOS.

In de bloedhete Ballonhal zorgden beide teams voor een waar spektakelstuk met een wisselend scoreverloop. Het eerste kwartier was voor de ploeg uit Leidschendam/Voorburg. De mannen van de nieuwe coach René van Mulken openden furieus en dat leverde een 3-6 en 5-8 voorsprong op. Daarna pakte DIOS het initiatief over nadat coach Arjan Koster tijdens de time-out duidelijk zijn ongenoegen liet blijken over zijn verdediging.
DIOS raakte Bart Dessens kwijt, die na een ongelukkige botsing met een tegenstander naar het ziekenhuis moest. De eerste diagnose was een klaplong. Ricardo Zeestraten maakte na zijn achillespeesblessure zijn rentree in de Hoornse ploeg. Bij EHC ontbrak basisspeler Tim Lammers vanwege een overstrekte knie. De 18-15 ruststand baarde coach Van Mulken nog geen zorgen.

,,Dit trekken wij in de tweede helft recht. Het komt goed”, liet hij zelfverzekerd weten.

GASGEVEN

Zover liet de thuisclub het niet komen. Met de uitblinkende Barry Duijndam in het doel hield DIOS de tweede helft steeds het initiatief. Telkens als EHC via Pim Hessing, Jermaine Taco, Don Hessing of de van Hellas teruggekeerde Djimmy Nolet dreigde aan te klampen, gaf DIOS gas.

Vooral de nauwelijks af te stoppen Frank Snelder en de opnieuw bij vlagen weergaloze Frank Koole hielden hun team met fraaie treffers in de race. Ook Wouter van den Ende liet zich met vijf doelpunten nadrukkelijk gelden.
Met de tussenstanden 23-21, 24-22 en 26-24 bleef het spannend. De strijd werd steeds grimmiger en het was aan de voortreffelijke leiding van de arbiters Sonja Borregana en Gideon Broekhuizen te danken dat het binnen toelaatbare grenzen bleef. Koole zorgde voor 29-25 en haalde daarna het ongenoegen van zijn coach op de hals door te proberen een strafworp via een effectbal binnen te schieten. Dat mislukte en het ontlokte Koster de uitspraak:

,,De volgende keer haal ik hem eruit. Die bal moet erin. Dan was het gespeeld met vijf verschil.”

BILLENKNIJPEN

EHC rook nog een kansje en Pim Hessing scoorde twee keer fraai, waardoor bij 29-27 met nog een minuut op de klok het nog even billen knijpen werd voor de Hoornse supporters. Dezelfde Koole zorgde toch weer uit de hoek voor de bevrijdende 30-27, waarna Hessing zijn sterke spel bekroonde met de laatste treffer. Beide coaches waren het erover eens, dat het verdedigende werk nog de nodige aandacht verdient. Aanvallend waren de combinaties soms van een onverwachte schoonheid.

Doelpunten DIOS: Frank Koole (10), Frank Snelder (8), Wouter van den Ende (5), Ruud de Jong (2), Léon den Os, Robin Huisman, Wesley Stet, Mark van Vliet en Ricardo Zeestraten.

Doelpunten EHC: Pim Hessing (10), Wessel de Rijk (4), Don Hessing (3), Joep de Wolf (3), Djimmy Nolet (2), Kylian van Vliet (2), Jermaine Taco (2), Jury van Vliet en Menno Cocx.

Scheidsrechters (****): Sonja Borregana en Gideon Broekhuizen floten een voortreffelijke wedstrijd. Ze zijn perfect op elkaar ingespeeld. Het was een lastig potje vanwege de derbysfeer, de snel wisselende acties en het grimmige spel. Zij zaten er bovenop en lieten doorgaan waar dat kon. Daardoor was het een vlotte partij zonder dat het buiten de perken ging.