Waardig afscheid voor Arjan Koster

DIOSNieuws

Waardig afscheid voor Arjan Koster

De handballers van DIOS hebben trainer Arjan Koster een mooi afscheidscadeau gegeven. Met 33-27 klopte de club uit Den Hoorn het Haagse Hercules, dat door de resultaten van dit weekeinde naar de tweede divisie degradeerde. Frank Koole was met twaalf doelpunten de gevierde man bij DIOS.

Koster was vier seizoenen met succes oefenmeester bij DIOS. Regelmatig speelde hij nacompetitie en hij tilde de club naar een hoger niveau. "Met pijn in het hart verlaat ik DIOS. Ik heb hier mooie jaren meegemaakt", aldus Koster die een ingelijst shirt ontving en bedankt werd door aanvoerder Wesley Stet.

De Rotterdammer begint aan een nieuw avontuur bij de samensmeltende clubs Arbo (voorheen Haro) en Snelwiek. "Daar krijg ik voldoende mogelijkheden om mijn ei kwijt te kunnen."

Gedegradeerd

Hercules heeft komende weken andere dingen aan het hoofd. De competitie is klaar en de club krijgt te maken krijgen met concurrenten die talentrijke spelers proberen weg te plukken. Hercules is binnen twee seizoenen van de eredivisie naar de tweede divisie gedegradeerd. Een bittere pil, ook voor de begeerde opbouwspeler Yannick Boers. "Ik weet nog niet wat ik ga doen. Eerst maar even deze klap verwerken. Deze degradatie is een enorme teleurstelling. Het was niet nodig geweest."

DIOS en Hercules maakten er voor de toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd van met veel mooie doelpunten. De thuisclub keek bij de rust tegen een 16-17 achterstand aan, maar onder aanvoering van Frank Koole waren de rollen binnen vijf minuten omgedraaid: 20-17.

Er was ook een opvallende rol voor Timo Blom weggelegd. Hij scoorde zelf makkelijk, maar vooral zijn no-look passes naar Koole waren van een hoog niveau. Bij Hercules was Boy Koreneef op dreef en mocht Tim Frenk zich de beste speler bij de Hagenaars noemen. De pas 22-jarige Frenk maakte indruk met zijn schoten, zijn passeerbeweging Èn met zijn snelheid. Tim Alkemade keepte goed.

AD SPORT/PETER LOTMAN