Volendam gaat als gedeeld winterkampioen 2018 in

DIOSNieuws

VOLENDAM GAAT ALS GEDEELD WINTERKAMPIOEN 2018 IN

Na de sterke reeks wedstrijden stond de ploeg van Claus en Ruud Veerman nog steeds op een gedeelde eerste plaats met het tweede team van Quintus. De overwinning van Quintus op Snelwiek zorgde ervoor dat Volendam weer op een gelijk aantal punten kon komen bij een overwinning op DIOS.

DIOS is thuis in de ballonhal altijd lastig te kloppen en door de echo in de zaal lijkt het altijd alsof er tribunes vol mensen langs het veld staan. Daarnaast is de temperatuur in de hal altijd te hoog of te laag. Ditmaal was het aardig koud toen de spelers de hal binnenkwamen om aan de warming-up te beginnen. Desalniettemin was de Volendamse ploeg gemotiveerd om als gedeeld koploper het nieuwe jaar in te gaan. Basisopstelling: Stefan Schilder, Rick Zwarthoed, Milo Bos, Diego Jacobs, Bart Koper, Beau Molenaar en Tim Jonk tussen de palen.

De start van de Volendammers was voortvarend. De dekking stond ijzersterk en als gevolg daarvan was het Stefan Schilder die met 5 achtereenvolgende goals de stand naar 1 – 5 trok. DIOS gaf niet op en maakte snel de aansluitingstreffer bij 5 – 6. Maar toch waren het de Volendammers die zich weerbaar toonden en gelijk het heft weer in eigen handen namen. Ze vergrootten de voorsprong weer naar 6 -11 na een kleine 20 minuten.

Wederom wist de uitploeg deze voorsprong niet uit de bouwen en was het DIOS dat op haar beurt weer terugkwam naar 12 – 13. In de laatste minuten was het toch weer Jong BodyResults/Volendam dat het betere van het spel liet zien en kon zo met een stand van 13 – 17 de kleedkamer in gaan. In de tweede helft was het spelbeeld lang hetzelfde. Volendam met een sterke dekking in combinatie met een goed keepende Tim Jonk.

De uitploeg wist constant de voorsprong op 3 a 4 puntjes te houden. In de aanval was de ploeg erg zoekende en kwam het moeilijk tot scoren. In deze fase was het toch weer Stefan Schilder die een aantal belangrijke doelpunten wist te maken, voornamelijk vanaf de penaltystreep. DIOS was in de aanval slordig en moest veel moeite doen om een goede kans te creëren tegen de fysieke Volendamse dekking.

Uiteindelijk brak dit de ploeg uit Den Hoorn op. De stand ging van 13 – 17 naar 16 -20, naar 21 – 24. Hierna wist Jong BodyResults/Volendam de overwinning veilig te stellen door naar 7 punten uit te lopen. Na 60 minuten stond een zwaarbevochten 22 – 29 op het scorebord. Door deze overwinning gaat Jong BodyResults/Volendam als gedeeld nummer 1 het nieuwe kalenderjaar in.

Bron: handbalvolendam.nl