Tegenvaller DIOS

DIOSNieuws

Tegenvaller DIOS Heren 1

Den Hoorn - De handballers van DIOS verslikten zich in de strijd om de tweede periodetitel onverwacht in Team Aalsmeer. In de eigen Ballonhal verloor de ploeg van coach Arjan Koster na een zwakke partij met 19-22. Veel balverlies, slecht afronden en een serie technische fouten kenmerkten het spel van de thuisclub.

Het geroutineerde Aalsmeer, met de voormalige vedetten Micha Hoogewoud, Jarcha van Dijk, Serge Rink, René Pie en Frank Lubbert profiteerde slim van het doorzichtige spel van DIOS.

Na de 10-10 ruststand leek de Hoornse club bij 17-14 alsnog de winst te grijpen. Vervolgens scoorde DIOS twaalf minuten niet en ging via 17-22 ten onder. Ricardo Zeestraten (5x raak), Ruud de Jong (4) en doelman Barry Duijndam onttrokken zich enigszins aan de malaise. Bij Aalsmeer waren Remon Spaargaren (7), Frank Lubbert (6) en Jarcha van Dijk (5) de beste schutters.

Door de nederlaag zakte DIOS naar de vierde plaats op de ranglijst van de eerste divisie. Voor de periodetitel staat het één punt achter op Aalsmeer.

AD SPORT/PETER LOTMAN