Teamindeling 2022-2023

DIOS Nieuws

Beste jeugdleden/ouders/trainers/coaches,

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met de teamindeling voor het seizoen 2022-2023. Dat is altijd weer een pittige klus. Ook dit jaar hebben we keuzes moeten maken om tot een evenwichtige samenstelling van de teams te komen. Hierbij hebben de volgende uitgangspunten een belangrijke rol gespeeld:

  • Leeftijdsindeling NHV;
  • Fysieke en technische vaardigheden;
  • Bezetting van teams;
  • Sociale aspecten.

De A-categorie is een selectieteam. Dit houdt in dat ook gedurende het seizoen spelers tussen het eerste en tweede team kunnen wisselen. De spelers worden hierover verder geïnformeerd door de trainer.

Soms moeten wij spelers teleurstellen, daar ontkomen wij niet aan. Een speler kan teleurgesteld zijn over het niveau waarop hij/zij is ingedeeld, kan verdrietig zijn dat zijn of haar vriend/vriendinnetje in een ander team komt of kan opzien tegen de verandering. Allemaal begrijpelijke emoties, die horen bij teamsport. De ervaring leert dat kinderen zich vaak snel aanpassen aan de nieuwe situatie en dat het nieuwe team vaak net zo gezellig blijkt te zijn als het oude.

We starten weer met trainen op maandag 15 augustus. De nieuwe trainingstijden kunt u hier vinden.

Trainers gezocht

We zijn als DIOS erg trots op al onze vrijwilligers. We zijn daarom blij dat ook het komende seizoen bijna alle teams weer voorzien zijn van een trainer en coaches. Helaas zijn we er nog niet. We zoeken nog trainers voor een aantal teams. Mocht je het leuk vinden om training te geven, neem dan contact met ons op. Als je interesse hebt, maar weet je niet zeker of training geven bij jou past, dan is het ook altijd mogelijk om met één van onze trainers mee te kijken. Op deze manier kun je ontdekken of trainen geven iets voor jou is.

Heb je vragen over de teamindeling dan horen we die graag. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar tw@diosdenhoorn.nl.

Wij wensen iedereen een hele fijne zomervakantie toe en een fantastisch sportief handbalseizoen!

Technische Werkgroep DIOS

Bart Dessens, Marcel Luijs
Coördinator A/B-jeugd

Monique Alsmegeest, Ruud Mous
Coördinator C/D/E/F-jeugd

DIOS Teamindeling 20212-2023