WHC/hercules gaat voor kampioenschap; DIOS wil periodetitel

DIOSNieuws

WHC/hercules gaat voor kampioenschap; DIOS wil periodetitel

Den Haag – Voor de handballers in deze regio staan er zaterdag in de eerste divisie interessante duels op het programma. Koploper WHC/Hercules treft in Oss naaste belager Olympia/DOS. DIOS Den Hoorn neemt het in Rotterdam op tegen streekrivaal Arbo.

WHC/Hercules wil de titel pakken en op die manier rechtstreeks promoveren naar de eredivisie. Olympia/DOS volgt op twee punten en is de grootste concurrent. Het eerste duel in Den Haag eindigde in 33-33.

Coach Zsigmond Makay: ,,Toen mochten wij niet klagen, maar wij zijn inmiddels sterker geworden. Er zit meer balans in het team. Wij zitten in een goede flow en iedereen is fit. Onze verdediging is heel sterk. Wij hebben het minste aantal doelpunten tegen. Aanvallend zijn we zeer effectief en hebben het meeste gescoord. Ons doelsaldo is +112 tegenover +47 van Olympia. Als wij zaterdag winnen, en daar ga ik van uit, dan zetten we een grote stap in de richting van de titel.”

DIOS

Voor de streekderby tussen Arbo en DIOS geldt een ander uitgangspunt. De Hoornse club wil proberen de vierde periodetitel binnen te halen. Na het vertrek van trainer Jules van der Donk probeert DIOS het juiste ritme te hervinden. Dat lukte in de ruim gewonnen partij van het oude jaar. De geblesseerde aanvoerder Wesley Stet verzorgt nog steeds de coaching. Een opvolger is nog niet gevonden.

Manager Monique Alsemgeest: ,,De spirit in de ploeg is terug. Er liggen dus kansen voor ons. Zeker als we zo spelen als de laatste wedstrijd. Het zou mooi zijn als we na de rumoerige tijd die vierde periodetitel kunnen pakken.”

Pikant detail is dat de coach van Arbo Rotterdam, Arjan Koster, vorig seizoen nog trainer was van DIOS. Hij loodste de club tijdens zijn technische leiding drie keer naar een periodetitel.

Koster: ,,Ik heb een mooie tijd bij DIOS gehad. Leuke groep gasten met een goede wedstrijdmentaliteit. We hebben mooie successen geboekt. Bij Arbo ben ik bezig met een jonge, ambitieuze groep. Als dit team bij elkaar blijft, kunnen er leuke dingen gebeuren in de toekomst. De wedstrijd tegen DIOS is zeker speciaal vanwege de banden uit het verleden. Het zal er om spannen wie er wint.”

PETER LOTMAN