Quintus en DIOS trakteren

DIOSNieuws

Quintus en DIOS trakteren

Kwintsheul - De onderlinge duels in de eerste divisie tussen de regiogenoten Quintus en DIOS staan altijd garant voor spektakel. Ook ditmaal was het in Kwintsheul weer een boeiend kijkspel vol spanning en sensatie met de thuisclub als winnaar: 23-20. Het team van het technisch duo Jack van Lier/Marco de Bakker klimt daardoor naar de gedeelde eerste plaats met Volendam. Een knappe prestatie die tegen DIOS glans kreeg door de geweldige inzet van de Heulenaren. Omdat ook de club uit Den Hoorn keihard knokte, kwamen de toeschouwers volop aan hun trekken.

10-12-2017: Handbal: Quintus2 - DIOS: Kwintsheul
Kevin Landsweers, #19 Quintus2

In het opleidingsteam van Quintus vielen vooral Kevin Landsweers en doelman Sven Stok op. Landsweers, overgekomen van het Haagse Hercules, scoorde niet alleen zes keer, maar was ook de gangmaker van de ploeg.

Landsweers glunderend: ,,Het ging lekker. Dat komt, omdat ik het erg naar mijn zin heb bij Quintus. Ik krijg veel vertrouwen.”

VLAMMENDE SCHOTEN

De jeugdige doelman Stok stopte in de tweede helft drie strafworpen en hield daarmee zijn team op de been. Een andere hoofdrol was weggelegd voor Bob Kouwenhoven, die met zijn vlammende schoten de sterke DIOS-keeper Barry Duijndam weinig kans gaf. Bij de Hoornse club was Robin Huisman goed op schot. In het eerste half uur waren beide teams aan elkaar gewaagd. Vlak voor de rust zorgden Jurre van der Laan en Ruud de Jong voor de 9-10 voorsprong. In die fase verdween bij DIOS Wouter van den Ende met een directe rode kaart naar de tribune. Na het wisselen leken de gasten door drie treffers van Robin Huisman bij 10-13 de partij naar zich toe te trekken. De thuisclub mocht zich dat aanrekenen, want het speelde in die fase in overtal.

TEGENOFFENSIEF

Bij 12-15 begon Quintus aan een tegenoffensief. Met succes, want binnen tien minuten was het door Bob Kouwenhoven en twee keer Bennie Heijker gelijk: 16-16. In de laatste tien minuten ontwikkelde zich een spannende strijd vol spectaculaire hoogtepunten en ongelooflijke missers. Bij 20-20, vijf minuten voor tijd, viel er nog geen winnaar te voorspellen. Totdat de uitblinkende Kevin Landsweers (2x) en Stan Zwinkels hun team naar de 23-20 overwinning schoten.

DIOS-coach Arjan Koster toonde zich een sportief verliezer. "Quintus was net iets beter." Wij hadden met een paar schoten en balverlies pech in de laatste fase. Dat straften zij goed af.” Collega Jack van Lier roemde vooral de inzet van zijn spelers. "Er is gebikkeld en dat levert dan toch zijn rendement op. Al was het niet altijd even mooi.”

Doelpunten Quintus : Bob Kouwenhoven (8), Kevin Landsweers (6), Rens Reijgersberg (3), Bennie Heijker (3), Wesley Roeleveld (2) en Stan Zwinkels. Doelpunten DIOS : Mark van Vliet (6), Robin Huisman (5), Bart Dessens (4), Wesley Stet (2), Ruud de Jong (2) en Jurre van der Laan.

Wedstrijdrapport

Amusementswaarde (***) : Vooral door de geweldige werklust van beide teams was de partij een lust om naar te kijken. Niet altijd even mooi handbal, maar dat is het bijna nooit in zo’n derby. De spanning vergoedde veel. De toeschouwers in de druk bezochte Eekhouthal genoten zichtbaar. Scheidsrechters (***) : De arbiters Sonja Borregana en Gideon Broekhuizen hadden de handen vol aan het grimmige duel. De spelers ontzagen elkaar niet en er gebeurde zó veel, dat het ondoenlijk was om voor alles te fluiten. Dat deden de scheidsrechters dan ook gelukkig niet. Daardoor was het een vlotte partij met veel voordeelregel. Beste spelers: Kevin Landsweers en Bob Kouwenhoven kregen de handen op elkaar bij Quintus. Barry Duijndam en Robin Huisman behaalden een ruime voldoende bij DIOS.

Bijzonderheid: Arjan Koster, de coach van DIOS, verdiende de sportiviteitsprijs. Bij een ogenschijnlijk doelpunt van zijn team gaf hij sportief aan dat de bal door het zijnet ging. Zo kan het dus ook. Hulde voor de sympathieke Koster!

AD SPORT/PETER LOTMAN