Niet aan titel denken

DIOSNieuws

Niet aan titel denken

Gezelschapclub’ DIOS ineens koploper in de eerste divisie

DIOS pakte afgelopen weekend de koppositie in de eerste divisie. Dat was even schrikken in handballand. Zou die gezellige club uit Den Hoorn serieus zijn geworden? Robin Huisman legt het uit. De 30-jarige Huisman was zelf in belangrijke mate verantwoordelijk voor de coup die leidde tot de machtsovername aan de top. De lange opbouwspeler schoot negenmaal raak en hielp daarmee zijn team aan de overwinning op Achilles. De concurrenten Olympía en Nieuwegein verloren. Voor de sterke periode die DIOS dit seizoen doormaakt, heeft hij een verklaring.

„We spelen niet echt anders dan vorig seizoen. We zijn wél serieuzer met handbal bezig op de training. Dat is de verdienste van onze trainer Arjan Koster. Maar ook teammanager Monique Alsemgeest speelt daar een belangrijke rol in. Zij is er dit seizoen nieuw bij en is een waardevolle toevoeging. Ze zorgt voor rust tijdens duels. We worden ook direct door haar gecorrigeerd als we commentaar hebben op de scheidsrechters”, aldus Huisman, die vanaf zijn dertiende bij DIOS handbalt.

Huisman maakte onder trainer Arie Pottuijt de drie promoties van de Hoornse club mee vanuit de eerste klasse naar de eerste divisie. Hij is reëel als het gaat om de kracht van de huidige competitie.

„De sterkste teams zijn gepromoveerd naar de eredivisie door het ontstaan van de BENE-League. Hierdoor is het gat met de eredivisie groter geworden. 1k denk dat er maar een of twee teams zijn die onderin de eredivisie een wedstrijd kunnen winnen. De laatste jaren is er een aantal bepalende spelers van het eerste team afgehaakt vanwege blessures. Gelukkig hebben we in het tweede en bij de jeugd enkele jongens die in het eerste kunnen worden ingepast. Wij zijn niet direct een ploeg met individueel de grootste talenten. Alleen als collectief redden wij het tot het einde van de competitie bovenin mee te doen.”

Over zijn eigen bijdrage is de lange schutter duidelijk.

„Het gaat op dit moment lekker met mijn schoten. Ik hoop dat ik vooral in de moeilijke fase van de wedstrijden van waarde kan zijn voor het team. Dat is dit seizoen in een aantal partijen aardig gelukt. Het belangrijkste blijft toch winnen en het mooiste is doelpunten maken. We kunnen over een aantal wedstrijden tevreden zijn. Vooral thuis hebben we tegen sterke tegenstanders voor spektakel gezorgd en goed handbal laten zien.”

Stiekem dromen de supporters al een beetje over het kampioenschap. Zoals zo vaak durven de sporters daar nog niet over te praten.

„Aan de titel denken wij nog niet. We moeten eerst maar eens een aantal weken bovenaan staan. Er zijn nog enkele teams waartegen wij het lastig krijgen. We hebben namelijk al een paar keer lelijk punten laten liggen. Nu we bovenaan staan, is dat toch wel een lekker gevoel. Dat willen we zo lang mogelijk vasthouden. We zetten nu echt wel een stapje extra voor de eerste plaats.”

Fit DIOS Ontvangt Almere
DIOS ontvangt zondag in de Ballonhal in Den Hoorn om 14.00 uur HAVAS uit Almere. De stand in de eerste divisie is na tien wedstrijden (top-6): DIOS 16 punten, BFC 15, Olympia 14, Nieuwegein 14. Quintus 14 en Snelwiek 12. Coach Arjan Koster kan over een fitte selectie beschikken.