NACOMPETITIE DIOS LAATSTE KUNSTJE VAN ROBIN HUISMAN

DIOSNieuws

NACOMPETITIE DIOS LAATSTE KUNSTJE VAN ROBIN HUISMAN

‘MIJN DOELEN ZIJN OP’

De handballers van DIOS mengen zich via de nacompetitie opnieuw in de strijd om een plaats in de eredivisie. Het is tevens de afscheidstournee van Robin Huisman. De lange schutter houdt het voor gezien. ,,Ik heb veel geleerd, maar mijn doelen zijn op.”

De 32-jarige Huisman kent zichzelf goed als hij uitlegt waarom hij er een punt achter zet. ,,Ik handbal al achttien jaar bij DIOS, waarvan veertien seizoenen in het eerste team. Ik merk, dat het tijd is voor nieuwe uitdagingen. Ik ga een andere sport leren waarin ik hopelijk weer kan groeien. Ik merk dat mijn doelen op zijn. Ik kan niet meer beter, het wordt alleen maar minder. Ik zal de jongens nog vaak opzoeken. Is het niet in de sporthal, dan wel op de tennisbaan of in de kroeg. Ze zijn nog niet van me af, want het spelletje blijft fantastisch.”

Huisman woont samen met Shannon Schaap, telg uit een bekende handbalfamilie. Hij staat bekend om zijn snoeiharde schoten vanuit de tweede lijn. Menig keeper hoorden alleen maar de bal langs zijn oren zoeven. Vaak heeft hij zijn team aan de nodige punten geholpen. Met plezier denkt hij terug aan de tijd onder trainer/coach Arie Pottuijt.

Huisman: ,,Dat waren de hoogtepunten. We promoveerden binnen enkele jaren vanuit de eerste klasse afdeling naar de landelijke eerste divisie. Met een selectie vrienden werkten we keihard om telkens kampioen te worden. Waarbij we ook gezellige gasten uit Pijnacker aan ons team konden toevoegen.”

VEEL GELEERD

DIOS was voor Huisman meer dan alleen een partijtje handballen. De freelance software ontwikkelaar: ,,Tijdens die achttien jaar bij DIOS heb ik veel geleerd. Naast doorzettingsvermogen in het handbal ook zaken als het werven van sponsors en het organiseren van activiteiten. Dat was goed voor mijn ontwikkeling. Wat de vereniging zo mooi maakt, is dat alles kan zolang je er zelf maar in gelooft. Ik ben heel trots dat ik al die tijd fanatiek heb kunnen sporten, perfect gecombineerd met gezelligheid. Ervaringen die ik de rest van mijn leven meeneem.”

Huisman blijft actief binnen de club. ,,Maar mijn vrijwilligerstaken in het weekend leg ik neer. De activiteiten in de sponsorcommissie ga ik wél actiever oppakken. Ik kijk vol trots terug op mijn handbaljaren. Mooie momenten meegemaakt en geweldige wedstrijden gespeeld. Ik zal het gaan missen. Onze supporters waren in al die jaren geweldig. Zij hebben ons er met hun verbale steun vaak doorheen geholpen. Ik hoop dat er veel jeugdleden volgen die met net zo veel plezier als ik kunnen handballen bij DIOS. Dan komt het met de club wel goed in de toekomst.”

VOORSPELLEN

De afloop van de nacompetitie vindt Huisman moeilijk te voorspellen. ,,Het worden een aantal mooie wedstrijden. Vol spanning en fanatiek handbal, vooral bij ons in de Ballonhal. Onze jonge spelers gaan veel minuten maken. Ik verwacht dat we nog een aantal punten  pakken. De promotie is waarschijnlijk een te grote stap, maar we gaan het onze tegenstanders zo moeilijk mogelijk maken.”

AD SPORT/PETER LOTMAN