DIOS niet naar de eredivisie

DIOSNieuws

DIOS niet naar de eredivisie

Den Hoorn –  De handballers van DIOS hebben ook de vierde wedstrijd in de nacompetitie voor een plaats in de eredivisie verloren. In Oss was thuisclub Olympia/DOS met 31-20 te sterk. Midweeks was DIOS al met 27-33 afgetroefd door Aristos Amsterdam.

Tegen eredivisieclub Aristos waren Bart Dessens en David de Wit de uitblinkers. Tegen promotiekandidaat Olympia trad DIOS aan met de nodige invallers. Frank Koole, Mark van Vliet, Frank Snelder en Ricardo Zeestraten ontbraken.

De A-junioren Job Hersbach en Julian van Beek kregen speeltijd. Hersbach scoorde tweemaal. Uit het reserveteam maakten Gijs Oppenoorth en Robin Luijs hun opwachting.

Tot aan de rust ( 13-12) hield de Hoornse club knap stand. Na het wisselen brak het verzet door een hoger tempo van Olympia. De trainer voor volgend seizoen, Johan van der Voorn, coachte zijn ploeg in deze laatste wedstrijd.

Timo Blom was met zes doelpunten topscorer. Barry Duijndam en Luc Monteney keepten een solide helft.

LANG EN ZWAAR

Teammanager Monique Alsemgeest, die nog niet heeft besloten of zij doorgaat: ,,Het is goed dat het seizoen voorbij is. Het was lang en zwaar, mede ook door de trainersperikelen. Het team is er voor blijven gaan en de  jonge gasten hebben het niet slecht gedaan.”

Robin Huisman en Wouter van den Ende hebben afscheid genomen. Ruud de Jong revalideert en hoopt in het nieuwe seizoen aan te sluiten. Het herstel van aanvoerder Wesley Stet verloopt goed, maar heeft meer tijd nodig.

AD SPORT/PETER LOTMAN