DIOS D1 – Verbugh D1: “Een echte thriller, einduitslag: 26-27”

DIOSNieuws

DIOS D1 - Verbugh D1: "Een echte thriller, einduitslag: 26-27"

Met veel zin stonden onze D1 meiden klaar voor aanvang van de wedstrijd. Ook de altijd positief coachende Ruud en Petra straalde weer de nodige rust en vertrouwen uit over het team. Er werd gestart met Tess op de goal en 2 wissels op de bank. De opstelling was offensief en dus goed voor een open wedstrijd: 3 op de cirkel en 3 ervoor.

Afgelopen week is er weer goed getraind met daarbij speciale aandacht op spelpatronen en schoten vanuit de 2e lijn. Al snel stonden we echter 4-6 achter, maar gelukkig wisten we het gat nog sneller weer te dichten tot 11-11. Mooie kansen van Robin (meerdere doelpunten en ééntje keihard op de paal).

Er werd fanatiek verdedigd, waardoor we 2 penalty's tegen kregen. Ook scoorden we in de eerste helft een paar goals die afgekeurd werden door een voet in de cirkel. Verder was er in de eerste helft een mooie goal van een goed vrijlopende Fay op de cirkel, een mooi doelpunt laag in de hoek van Nina en een hele mooie break-out van Tyara. Uiteindelijk gingen we rusten met een kleine achterstand: 13-14.

In de 2e helft hadden we Lara op de goal. Tess stond nu dus ook in het veld: ze was met name goed aanspeelbaar op de cirkel en in de hoeken. Manou had veel zin in de 2e helft en opende gelijk al met een mooi sprongschot van ver: net over! Het sprongschot van Robin (eveneens vanuit de 2e lijn) in de volgende aanval vloog wel hard en onhoudbaar in de bovenhoek!

Lara stond fanatiek te keepen en had een paar mooie reddingen. Het ging nu echt lopen: 18-16 voor! Doelpunten van Kim, Robin, Fay en Tyara. De hoeken werden goed bezet en we zagen afwisselende patroontjes in het centrum ontstaan. We kregen ook een penalty mee door een overtreding op Robine. Fay gooide hem er lekker in! Naar het einde ging het gelijk op, maar door een klein gebrek aan precisie gingen er een aantal afzwaaiers net naast of over.

De waanzinnig mooie aangespeelde bal over de hele lengte van het veld van Tyara op Manou ging er helaas net niet in! Verburgh was net wat effectiever in de slotminuten en zo eindigde deze hele leuke wedstrijd in het voordeel van onze gasten. Als publiek hebben we genoten van deze spannende wedstrijd. Dit zijn de wedstrijden waar je graag voor naar de ballonhal komt en het is heel mooi om de meiden te zien ontwikkelen in hun spel!

Dank aan Marcel van Koppen voor deze mooie samenvatting!