De passies van Leon Den Os

DIOSNieuws

‘WERELDBEROEMD ACHTER DRAAITAFELS’

Leon den Os (31) voelt zich een gelukkig mens. Hij handbalt met veel plezier bij DIOS in Den Hoorn, heeft van zijn hobby als DJ zijn werk kunnen maken en is de trotse pappa van zoontje Chester. ,,Mooier kan toch niet?”, zegt hij stralend.

In het verleden was Leon den Os vooral bekend als de opbouwspeler van DIOS toen die club nog in de top van de eerste divisie meedraaide. De zondagmiddagen in de Ballonhal waren niet alleen fameus vanwege de spannende handbalduels, maar vooral ook om de uitbundige derde helft. Den Os lachend: ,,Veel tegenstanders kwamen graag naar ons toe. Niet voor de wedstrijd, want wij waren niet te kloppen in ons eigen hal. Maar ze verheugden zich op de gezellige feestjes na afloop. Vaak gingen ze pas laat in de avond terug naar huis.”

Met weemoed denken de spelers uit die tijd én hun fans terug aan die spectaculaire wedstrijden. Nostalgie, want DIOS is door allerlei omstandigheden inmiddels twee klassen lager beland in de hoofdklasse. ,,Maar”, zegt Den Os met overtuiging, ,,dat neemt niet weg, dat we met nog evenveel plezier onze partijtjes spelen. Wij hebben een samengevoegd team met oud-spelers van het eerste en met gasten uit het tweede. We draaien dit seizoen lekker mee en staan op de vijfde plaats. Niet gek, toch, voor zo’n samengeraapte ploeg?”

Toppers van toen

Het team kent nog een aantal coryfeeën uit de glorietijd zoals Wesley en Roy Stet en Bart Dessens. En ook de technische leiding is in handen van toppers uit die periode. Steve Pottuyt is de coach en broer Mike trainer samen met de legendarische balvirtuoos Frank Koole.

,,Veel handbalkennis en vooral heel veel plezier met elkaar. We zitten in een goede flow en pakten zelfs koploper Feyenoord uit met één doelpunt verschil. Ons doel is dan ook om alle wedstrijden dit seizoen verder te winnen. Dat moet zeker lukken”, verwacht Den Os die vanaf zijn zesde jaar bij DIOS handbalt en dus 25 jaar lid is van de Hoornse vereniging.

Den Os is niet alleen een gewaardeerd speler, maar hij is als DJ Layon Nais óók de grote animator van alle feesten en partijen. Niet alleen bij DIOS is hij een bekende platendraaier, maar in de hele regio is hij inmiddels ‘wereldberoemd’. Sinds vorig jaar maart werkt hij fulltime als DJ en heeft dus van zijn grote hobby zijn werk kunnen maken.

,,Geweldig dat het is gelukt”, legt hij uit. ,,Op mijn veertiende ben ik begonnen met het draaien van muziek. Destijds veel op de computer en later ben ik gaan oefenen op professionele DJ-sets van Pioneer.”

Na maanden experimenteren, kreeg Van Os zijn eerste boeking. ,,Een bruiloft. Wat was dat spannend”, weet hij nog goed. ,,Een heel breed publiek, jong en oud en iedereen hield van een andere muziekstijl. Extra moeilijk, omdat een DJ zo’n feest kan maken of breken op de belangrijkste dag van het bruidspaar. Gelukkig werd het een fantastisch succes en dat smaakte dus naar meer. Ik werkte in die tijd in de groenten- en fruitbranche en deed de muziek naast mijn doordeweekse job. De hobby breidde zich steeds meer uit tot wel twintig, dertig uur per week.”

Huisvader

De combinatie werd te zwaar met late avonden tot vijf uur DJ spelen en dan ’s ochtends om zeven uur weer op om te werken. Met ook in de weekends steeds meer verzoeken naast het werken overdag. ,,Dat was niet langer vol te houden, dus hebben mijn vrouw Debby en ik besloten om volledig voor het DJ-werk te gaan. Intussen was ook ons zoontje Chester geboren en dus ben ik huisvader. Overdag kan ik lekker bezig zijn met eigen muziek maken en werken aan mijn onderneming. Ik draai alles wat mijn publiek wil horen. Ik word geboekt voor avondvullende programma’s en soms voor twee uur als een act. Van tuinfeestjes en verjaardagen tot bruiloften en festivals zoals Koningsdag bij de Oude Jan in Delft, Wish Outdoor in Brabant en Meadow Festival in Schipluiden. We komen letterlijk overal.”

Is er dan nog wel tijd voor handbal? Den Os, die de club ook sponsort, plotseling serieus: ,,Zondag spelen we onze laatste wedstrijd van dit seizoen tegen regiogenoot Westlandia. Daarna hebben we een groot feest ‘Super Sunday’. Ik denk dat dit wel eens mijn laatste wedstrijd kan zijn. De trainingen, wedstrijden en het DJ-werk zijn jammer genoeg niet langer te combineren.”

AD SPORT/PETER LOTMAN