Update maatregelen Coronavirus 23 maart

DIOS Nieuws

Het kabinet heeft dinsdagavond 23 maart aangekondigd de huidige lockdown met drie weken te verlengen, tot en met dinsdag 20 april. De huidige maatregelen voor de sport blijven gelden. Wel is er besloten om de avondklok met een uur te verschuiven. Per woensdag 31 maart is de avondklok vanaf 22:00 uur van kracht.

Sinds dinsdag 3 maart mogen jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar op buitensportaccommodaties weer trainen met meer dan twee personen. Wedstrijden mogen nog niet in competitieverband, maar wel binnen onze eigen vereniging. Sinds dinsdag 16 maart mogen senioren van 27 jaar en ouder in groepjes van 4 personen op 1,5 meter afstand met elkaar trainen in de buitenlucht.

De verlengde lockdown en het verbod op het organiseren van competitiewedstrijden tot en met 20 april heeft als gevolg dat de alternatieve competities niet in het tweede weekend van april kunnen starten. Het NHV richt zich op een nieuwe startdatum medio mei. Het NHV verwacht eind april meer uitsluitsel te kunnen geven over de start van de alternatieve competitie in mei. Dit alles is afhankelijk van de dan geldende maatregelen. Meer informatie hierover binnenkort.