Akkoord gemeente medefinanciering nieuwe sporthal

DIOSNieuws

Dinsdagavond 31 oktober vergaderde de gemeenteraad van Midden-Delfland over de financieringsaanvraag voor de sporthal van DIOS. En goed nieuws … Er is ingestemd met de gevraagde subsidie en lening. Een grote, belangrijke stap waarmee de bouw van de sporthal bijna zeker is!

Unaniem besluit

Voor de bouw van de nieuwe sporthal is een hoop geld nodig. De gemeente Midden-Delfland speelt hier een belangrijke rol in. De gemeente is gevraagd om een subsidie van €200.000,- en een lening van €1.000.000,-. Gisteren tijdens de raadsvergadering zijn alle partijen hiermee akkoord gegaan.

En dat niet alleen: Er zijn twee amendementen ingediend voor een extra subsidie van € 137.500,- en voor een lager rentepercentage voor de lening. Met dit voorstel heeft de raad ook ingestemd.

Tijdens de vergadering heeft de voorzitter van de halcommissie van DIOS, Erwin de Graaf, de gemeente toegesproken. Hij heeft de gemeente bedankt voor de positieve en constructieve gesprekken de afgelopen periode.

Raad lovend over DIOS

Andersom sprak de gemeente uit dat de waardering voor DIOS groot is. Dat zij erg te spreken zijn over het doorzettingsvermogen en het feit dat DIOS in het gat stapt dat de Hoornbloem straks achterlaat. Hiermee laat DIOS zien dat zij een maatschappelijk betrokken vereniging is.

We zijn er bijna

DIOS is ontzettend blij met de bijdrage van de gemeente. Nu is het nog wachten op de bouwvergunningen en de BOSA-subsidie, en dan kan de bouw in januari 2024 echt van start. De halcommissie heeft stiekem al een klein feestje gevierd!